Raya Raya Raya


Assalamualaikum. 


Ohoiii baru sempat nak update blog raya ke berapa dah ni ntah lah kan.Takpa takpa janji aku tak abaikan terus. Ohoiiii lagii macam mana raya? Makhluk mana pulak yang cakap raya diaorang non awesome memang makhluk takda perasaan . Hohoho raya aku tetap awesome walaupun baju raya siap pukul 11.30 pagi. Waklek watpeace nasib baik ada baju spare kan.Bila fikir balik macam takda mood pulak nak pakai baju raya tu haha. Pepagi raya dah buat hal. Ish tahun depan dah taubat taknak hantar baju kat situ lagi. Nasib baik cantik *eh*. Dah dah abaikan cerita baju raya. Cerita pasal kuih raya pulak. Tahun ni tahun malas ye. Semuanya beli beli beli dan beli. *walaupun memang setiap tahun beli*. Rumah aku setiap hari open house even semalam pun masih beropen house. *semalam dah raya ke berapa weh?*.


Bab baju dah cerita makanan dah cerita. Hahaha bab duit raya pulak. Wekehwekehwekeh tahun ni dapat kumpul RM400++ . Kemain pagi-pagi kumpul budak-budak pergi kutip duit raya *macam pinjaman along*.  Takdelah.Tak sangka semakin tua dewasa semakin banyak duit raya haha. Tahun ni very the awesome lah sebab semua uncle muncle aunty munty raya kat terengganu *walaupun bukan raya pertama*. 


Kata orang takde apa-apa yang sempurna pun dalam dunia ni. Hah betul lah tu. Raya aku tahun ni tak bergambar mana.Sabar lah. First, kamera aku dah rosak. Yang paling sedih rosak dua hari sebelum raya T_T. Boleh bersabar lagi. Second, kamera sepupu photographer sejagat aku pulak rosak *si fadh sahdan*. Hahaha dia punya raya kedua tak silap aku rosak. Siap rosak kat rumah aku wekehwekeh. Lens pecah katanya.Masih boleh bersabar lagi. Semalam pulak ingat baru nak kutip gambar dengan cik nazifah *sepupu sejagat jugak* adoiyyaa mendapat berita bahawasanya Ipad dia dah rosak. T_T masuk air katanya. Last-last semua gambar raya tahun via Instagram dan BB je hahaha.


uncle

 Yayasan Amal Malaysia! so tahun ni dapat raya dengan keluarga baru. Anak angkat katanya. Most ada yang dari Palestin. Best meriah kebabom!!

Tahun ni most family pakai warna turqoise and Encik Fakhrul  pun turqoise jugokkkk! hahaha


Ipad ku sudoh punossss *katanya*

no caption

babybooo

food yummy yummy


Dah dah dah cukup sekadar itu sahaja. Semua gambar aku mixed dalam satu entry malas nak berversi-versi *padahal takde gambar* Lol. Sekarang dah back to schooll . Dulu-dulu kalau buka radio pagi-pagi dengar lagu Kosong Najwa Latif sekarang bukak radio dengar lagu Suasana Hari Raya. Hikhik baru lepas exam Trial . Result? Next entry insyaAllah. babai.

Ayna Umairah
You are awesome in your own way

2 comments:

zera eira said...

saya juga raya ni turqoise!

Ayna Umairah said...

Turqoise lawa!!