C L A S S Tripp

hohohoho...salam sejahtera dan assalamualaikum buat semua readers segmen antarabangsa sekalian alam..lama tak hupdate blog kacukan prancis + beijing ni...ekekeke!! perasan perasan perasan jer lebih rite?...maklumlah baru sampai dari cameyon..(lama tak pegi skol..ngeja pun dah x reti)...hahahaha...cameyon bukan jauh pun..4 hours+ dari rumah aku...kan highway tepi rumah aku dah boleh guna!!!siap set time lagi bukan!. .hohoho!.. okeyh!...entry ni lurus jer ke main point sebab malas nak taip panjang-panjang...okeyh..class aku buat satu trip to Kuala Lumpur and Cameyon Highlands..bertolak hari jumaat.! psss..menjadi musafir..hohohoh...borink gila duduk dalam bas!..engko tahu ape aku buat dalam bas?..aku dengan berhemahnye mengira berape buah kereta BMW yang lalu!..hohoho...bukan jakun tapi ade lah jakun siket-siket!...treng treng treng...lepas tu dalam pukol 1.30 p.m+ macam gitu kiteorang stop jap dekat R&R ape entah.


     


      ~aku masih tidak mesra alam sampaikan tak tahu namo R&R tu apo!!..maaf puan R&R..maybe R&R tu singkatan bagi Ramlah Ram kot!~


ni yang best ni...take five dulu sini solat-solat,makan-makan..hohohoh..makan nasi ayam lagi!..ohhh~ayam dah tak boleh makan nasi sebab kiteorang dah makan nasi beliau!..ermm!..thanks to Nasi Ayam Hashimah sebab mengenyangkan perut aku yang dah buat ringtone lazy song by bruno mars...hohohoh..okeyh! then kiteorang terus ke kolumpoq..first dalam perancangan stay dekat homestay..homestay semua dah penuh so last-last dapat menginap di hotel five stars..magik bukan??...so thanks to Kuala Lumpur International Hotel yang best tuh yang phone manager housekeeping dia garang siket!..ermmmm!!..boooo!!..memang lah kene marah sebab sampai 3 kali asyik tersalah call housekeeping jer kan!..hahahaha...ade pesanan siket buat kakitangan housekeeping yang kemaskan bilik B1512 ... kalau ade terjumpa stoking warna blue sila letakkan beliau dalam satu frame and then pamerkan okeyh!..hohoho.. ade sebelah je nih!!!!!!!!(emosi terganggu)



     ~takziah kepada eryn yusriena akibat kehilangan stoking beliau!..sabar okeyh sayang!..hohoho




hohoho..suka lah sebab boleh breakfast dekat hotel!..ermm!!..name je makanan hotel tapi boooo!!..nasi goreng tawar seperti air mineral!..tapi masih boleh dimakan bersama sosej rebus + black paper~...air jus mango dengan oren...tuntasnya bersyukurlah dengan apa yang hade!...lepas makan then kiteorang checkout...then gerak ke KLCC pulak!... naik bas okeyh!..dah nama pun rombongan so naik bas je lah!..naik kapal terbang engko nak landing mana atas KLCC tuh?



      ~naik bas rapid KL pakai baju kurung sambil membawa beg DSLR!!...whoot whooot whoooot!!!



oiittt!!..sampai esok tak habis kalau aku cerita panjang macam gini..so kita terus je ke destinasi seterusnya iaitu Cameyon Highlands...dekat sini kiteorang stay dekat apartment apo entah! lupo den ehh~ohh!  airnye sangat ''panas'' sampai aku tak mandi okeyh!..ermmmm!!!..kantoi sudah~ hohohoh...okeyh..aku tak shopping mane pun sebab niat aku lain siket daripada orang lain!... orang lain ikut trip sebab nak pegi shopping aku ikut trip sebab nak shoot gambor! boleh??..asalkan berniat sudaah~ beli jugak siket-siket untuk keperluan diri yang kerdil ini.. antara barangan yang aku beli ialah shawl,pashmina,selendang dan tudung panjang!...hohohoho..bodoh tol.. itu semua benda yang serupa tapi sama!...dah..so just hupdate siket-siket je pic yang sempat lensa kamera snap!




lantak engko nak panggil hospital ke hotel


boleh lah!

lupa nak letak benda ni depan pintu..patut manusia depan bilik aku asyik duk ketok pintu bilik je

ermmmm!..pasangan sabun sedang berposing sakan

mineral jer pun dah rm4.50...air paip pun jadi


calll housekeeping mintak maaap laahh


bukan finger jer....plastik-plastik tu pun kene lickin'


pssss-kami orang bujang


terbang duit aku rm53.95

sangat panas ala-ala suam sejuk

borong + lelong


teeeeeeeea time 

best main sorok-sorok ni

gua malas turun sebab pakai kasut tumit 12 inci

every times is tea times



so aku dah penat naip blog tersayang ni!...ohh lupa pulak..untuk blog ni pun aku ade belikan hadiah..ermm iaitu entri baru lah!..hohohoh... perangai seperti kambing memakan epal!...erkkkk??..so aku ucapkan selamat maju jaya kepada Malaysia...ohh..lari ucapan..aku ucapkan selamat berholidays kepada semua makhluk-makhluk jakun antarabangsa seperti aku..maklumlah dekat-dekat akhir tahun ni ramai yang dah merancang nak pergi holidays kan!..so do enjoy your holiday dan jangan lupa tapaukan aku gambar-bambar-mambar okeyh!



ayna umairah
dot blogspot on the spot



bebelkejap- trip-trip jugak..homeworks jangan lupa tau...macam aku..:P

2 comments:

Irsyad Syah said...

ohhh...p cameron yaa??
kot laaa nak pos hadiah bg kat kita nie...
pling2 kurang pon...post laa srbuk teh kaa..
hahhaa...x mao arr srbuk teh...
sdah ada boh di sini...hahhaa..

Ayna Umairah said...

hahaha...
boleh-boleh
taon depan lak pegi singapore.
bawak balik kepale singe yew