Happy Bithday Ayna Umairah

helllo ayna umairah in the house..pembetulan!..in the blog cebisan..okey..assalamualaikum dan salam sejahtera buat Malaysia dan semua penghuninyaaaaaaaa!.dipetang yang cukup bermakna ini ditemani teko berasap bersama pisang goreng sambil menghayati lagu pendam oleh shahir di corong radio panas FM.. sangat puitis ayat pada hari ini!..selamat hari jadi untuk diri sendiri dan happy birthday to myself..okey tepuk beramai-ramai sambil menyanyikan lagu ''happy birthday'' untuk aku!..sudah tua rupanya diriku yang kerdil ini!..tak sangka masa begitu cepat berlalu dan aku semakin tua mengharungi liku kehidupan yang semakin mencabar pada masa depan!..pheww!..baiklah..ini bukan masa untuk anda makan kerepek pisang sambil memutarkan rambut yang sememangnya kerinting itu..ini adalah masanya untuk fokus!..baiklah fokus!!



     -feeling je lebih kaw-


okey..rasa bosan,bosan tekak yakni kehausan,bosan perut yakni kelaparan bosan kaki yakni sakit kaki..ohh..dan tak lupa juga bosan tangan untuk menaip entri ini..ayna nak ucapkan ribuan terima kasih kepada saudara-mara,jiran tetangga mahupun penduduk kampung kerana terus menyokong ayna dalam kerjaya yang tak ramai manusia minat menceburinya iaitu merepek!kepada guru-guru terima kasih sebab mendidik saya menjadi manusia berguna.sanggup habiskan tenaga,waktu dan juga wang demi mendidik anak bangsa tercinta.jasa kalian tak ada galang ganti walaupun 5 guni emas ayna berikan!..kepada kawan perempuan-perempuan yang rapat dengan ayna..mereka adalah Kartika, Yusrina, Sufaqihah, Nadhirah, Zunnur, Fakhira, Nureen, Najwati, Siti, Shafiqah, Hairine, Qistina dan Aisyah..korang kawan aku dunia akhirat.sanggup pinjamkan telinga apabila ayna membebel, sanggup berkongi suka duka dengan ayna, sanggup berkongis duit apabila ayna lupa nak bawak duit pegi sekolah, sanggup gosip pasal artis same-same.. sanggup kongsi kerusi dekat kanten bila semua makhluk lahanat dah cop tempat masing-masing!.. sayang korang sangat-sangat!..kepada kawan laki-laki yang rapat dengan ayna..diorang ialah Aizrill, Nazreen, Fadhlan, Mukhriz, Nazrill, Hilman juga walaupun aku benci kaw..hahaha!!!!..aku ucapkan terima kasih sebab sanggup berkongsi susah senang kehidupan..berkongsi warna warni kehidupan sebagai seorang photographer,sanggup komen atas makanan-makanan di Malaysia..(kaw macam chef wan babe)..thanks korang...kepada kawan-kawan facebook ayna..thanks sebab post di wall ayna macam-macam..sangat penat bermain komen-komen dengan korang hari ni termasuk makhluk Nazrin Naim yang nak jadikan aku bahan eksperimen beliau!..okey!...jahat kaw!...bytheway..jasa korang tak dapat ayna ganti dengan wang tunai..



   -wang saidina mungkin boleh bila aku memonopoli semua tempat-



hatiku berkata..''hari ni hari lahir kaw ayna..pergi melancong ayna pergi melancong!!...pergi ke tempat-tempat menarik..pergi ke Prague ataupon Turki..''...baik fokus!..ada mentol kalimantan sedang menyala di dalam otak aku dan menyuruh hati aku berbuat demikian!..kunukilkan entri kali ini untuk semua pembaca blog ayna..thanks korang!..okey!..korang berhutang aku banyak hadiah!..hutang tetap hutang dude!!...
aku dah takde idea nak merepek ape-ape sebab sindrom bahasa yang hilang melanda diri memang sukar untuk ayna menaip apa-apa seolah-olah Encik Imaginasi pergi bercuti ke Prague dan tidak pulang-pulang ! hahaha..baiklah..bercerita tentang diri Tuan Estet Blog kejap!..nama ayna ialah Fatin Ayna Umairah binti Mohd Yusof!...ayna still belajar!..minat menjadi photographer dan akibatnye menjadi poyographer tak diiktiraf JAKIM.okey!..semua yang lain tak penting!



  -malas nak story hal pribadi kerana ia adalah pribadi!-



baiklah..ini serius!..bunyi macam wonderpet aje!..ayna mungkin macam linny,tuck atau ming-ming tetapi ayna ialah seorang pelajar dan bukanya sekumpulan binatang peliharaan yang membantu anak gajah dalam kesusahan!hahah!..gua ialah makhluk yang minat gile dengan wonderpet!..okey!..berbalik kepada tajuk hari jadi dan bukanya tajuk wonderpet..ayna memang malas nak menaip sebab penyakit chikungunya dah kembali menyerang!..ayna tak habes-habes dengan chikungunya beliau!..kenapa?..kerana bunyi dia sedap macam bahasa korea!hahahaha~



  -syabas!..masih ada orang bodoh baca blog ayna..hahaha-












okey!..perasaan malas kembali menghantui diriku yang kerdil ini!..so ayna nak ucapkan selamat menduduki exam kepada semua calon-calon PMR...good luck untuk korang dan jangan lupa doakan aku untuk final exam nanti okey!..baru je habis exam dah kene exam pulak!..sabo je lah..till then after and bofore!


ayna umairah
This is me a poyographer

bebelkejap-trademark baru sempena bulan baru..hahaha

2 comments:

Irsyad Syah said...

hahhaa...dh lama rsanya ayna x update blog kan??
hihi...nice to meet u again...
n hepi besday yaa...saeng ill chukka haeyo...slamat hari lahir...sanah helwah.... :D

moga dpnjangkan umoq dlm kbaikan..
moga dlmpahkan rzeki yg halal...
moga berjaya di dunia n di akhirat..
moga tabah hdapi dgaan hdop...
smile always.. ;)
may Allah bless u, kak ayna umairah... :)

n also..gud luck for ur exam...
i know u can do it very well...
go go cayok!!! :D

AbdullahAlKhair said...

Seriously poyographer ? yea mybe