Ini Aku Cadangkan

hye sayang?..Yeah sayang aku si blog serpihan ini.Jeles?.Tak perlu sama sekali mahu pun dua kali.Mari dekat semua.Oh stop there!..toksah nak dekat sangat bukan muhrim pun.*ayat retis!.ape khabar orang bumi?. sehatkah anda?..sakitkah anda?..entah aku tak peduli.Oh kau amat sombong ayna.Buat perabih oksigen je kau hidup di muka bumi ni.Okey pine aku peduli lah.Mari-mari aku hantar ke hospital tanjung rambutan bagi sesiapa yang sakit itu.>_< . Bagaimana anda melalui hari-hari anda yang bersinar bak bintang disuluh cahaya tochlight.? .Adakah anda gembira dengan kehidupan sekarang?..*cukup merepek~.Ollrite guys,today was a day.A day that's make me hungry.Muka tak senonoh baru balik MCD. Dah lah orang ramai macam ade jualan penghabisan sayur sawi.Nasib baik chaser dia handsome.Untungla!


Back to the topic.Apa yang aku nak cadangkan itu?.Tempat makan yang menyelerakan?.*Makanan dekat R&R sodap jugak! ehh R&R itu bukan singkatan bagi Ramlah Ram okey adik-adik..Tempat pelancongan yang menarik untuk dilawati?..Tiket kapal terbang berharga 1.50?Tidak sama sekali.Dengar sini semua rakyat jelata.Beta mahu berkata-kata..*pantun dua kerat~


 Anda rasa mahu berkahwin pada tahun 2012?.Anda dipaksa kahwin pada tahun 2012?.Anda dah kahwin tetapi nak kahwin lagi pada tahun 2012?..Ye saya ade jalan penyelesaiannya. *macam iklan ubat pelansing.Bukan aku nak cadangkan calon untuk korang,aku nak cadangkan photographers atau nama saintipiknye jurugambar untuk korang!.Seriously aku kagum dengan hasil kerja diaorang.Siapa diaorang?..Sabor lah dulu sat lagi aku habaq kat hampa!.beo den habiskan introductionnye dulu.Mungkin ade yang kata photographer bagai ini mahal dan merugikan.NO.NO.NO.Setiap detik pasti ada kenangan dan kenangan itu mungkin akan lesap.Tetapi dengan mengabdikan kenangan itu dalam bentuk gambar maybe ianya tidak akan lesap kecuali anda menghilangkannya.Ade yang cakap tidak mampu untuk mengupah jurugambar.Stop talking you.Sewa pelamin sampai 5000 ghibuu takpe pulak.Upah jurugambar tak sampai 1500 takboleh!..*anda kedekut macam MR.Crab dalam spongebob~


Example:
oke pine.Mari aku kenalkan ini dulu..Seorang ahli keluarga aku..Okey aku nak package free aku kahwin nanti.*muka tak malu ni~..Merangkap sifu aku jugak .Beliau yg banyak bagi tunjuk ajar!.Beliau abg kepada seorang lagi sifu aku iaitu Nyzme Sahdan..waa untunglah adik-beradik jadi photographer!.btw his pictures seriously aku cakap memang superb!!!


Example:

oke next photog is Jecp Aziz.Last year dah buat satu entri untuk beliau.Pandai-pandai lah engko scroll balik list tu.Aku semakin pemalas masuk tahun baru ni.*pengakuan terus.Gambar beliau memang superb jugak! and aku paling suka gambar Toronto bagai itu.hahaha!..eh memang super cool oke!


Example:

next is Oky Abd Rahman.engko tengok gambar dia dah tahu kan..so aku takyah nak explain panjang lebar bagai.hohoho aku kenal insan bergelar oky ini dekat laman twitter.Eh aku pun lupa mcam mana boleh kenal dengan beliau..


Example :

artistic group ini muncul apabila 3 orang anak muda (dyka,syafiq,syazwan)  memperjuangkan bakat masing-masing dalam bidang fotografi.Oke pine aku jumpa group ni time mendarat di blog abg dyka.Then boleh pulak aku kenal dengan si Syafiq Lala tu dalam pesbuk.=.=. gambar diaorang superb jugakk!!
p/s:best mendarat blog abg dyka!


Example:

encik addy pulak.Penggila kereta mini and manusia yang anti dengan Nikon D3100.
Aku kenal dengan beliau ofkos dalam twitter jugak!Kalau rasa minat anda dah mula tumbuh dalam jiwa raga tentang bab kereta mini tu.sile-sile lah google encik addy ini.Peramah orangnya..hahaha

okey ollrite guys..Korang jangan nak risau sebab aku petik ini semua segar dari ladang.Takde nak letak bahan perasa ke MSG ke ape.So tak payah nk segan silu sila kontak diaorang dan anda pasti dilayan dengan layanan yang melayankan perasaan dan permintaan bukan-bukan adalah tidak dilayan.EH EH EH pening letew!.Tahun baru ni membuatkan kepala hotak aku semakin berputar-putar *roda impian.Okey sahabat-sahabat yang dikasihi sekalian,aku nak chow dulu sebab banyak lagi hal-hal negara yang nak kena uruskan.So aku harap 2012 dapat memberi makna dalam kehidupan korang yang tak berapa nak bermakna sebelum ni. ehh jap sebelum tu aku nak baq kat hang tentang free studio 5

lepas ni senang lah nak tukar fail bagai dalam Iphone..hohoho..*bagi pengguna blackkberry pun boleh jugak
meh download meh


2 comments:

Lily Suhaili said...

I love photographyyyy
Woohoo..
Cantik ! :D

Ayna Umairah said...

dah nak kahwin nanti jemput lah..haha