Ini Aku Tak Suka

Hello!
Hello!
Hello!
Hello!
Hello!


temperature-panas kecacingan
mood-suam-suam berendam
warna pilihan-ular kapak api.*hamek kaw

Pecah suara pecah perut jangan pecah mulut.Kenapa aku cakap gitu?.Ikut suka hati aku!.Mood sedang meningkat dengan mendadak.Kali ini aku taknak buat intro panjang-panjang sebab takut kene baling selipar jepun dengan pembaca.Kali ni aku nak cakap pasal benda yang aku tak suka.Kaw juga pasti ada benda yang kaw tak suka dalam hidop ni kan.SEMESTINYA.Cuba kasi tahu aku sape yang takde tak suka ape-ape.Aku kasi kaw 30 ringgit..*tu je pun ade dalam pokek aku sekarang.Seriously aku tengah marah.Marah dengan makhluk takde otak.Marah dengan kipas yang berpusing 30km/h.Marah dengan pen sebab habis dakwat.Yang pasti aku marah.Tapi yang lebih pasti aku tak marah dengan korang.Tanpa melengahkan masa dan ruang yang ada,aku mempersembahkan perkara-perkara yang aku tak suka.Seriously AKU TAK SUKA.

1.Aku tak suka dengan manusia yang belagak cantik walhal kaw tak cantik mana.Seriously aku benci kaw. Kaw hupload gambar kaw melambak dalam pesbok then mintak orang tolong Like gambars *menunjukkan gambar tu banyak.Mungkin ada yang katakan kaw tu cantik bagi aku kaw tak cantik.Aku tak cakap aku cantik.Tapi cantik tu .... *tak taw definisi untuk cantik.Aku mintak maaf.

2.Aku tak suka dengan manusia yang hantar chat semata-mata nak suruh like gambar kaw.Seratus peratus tak dilayan.Mungkin ada yang mengatakan ayna umairah seorang yang sombong.Yes.AKU SOMBONG!. tapi bagi yang mengenali diri yang kerdil ini,mereka tahu sifat aku yang sebenar.So,better to know me.

3.Aku tak suka orang yang sombong tahap dewa.*kaw sombong takpe pulak..hehehe.Sumpah aku benci kaw gila-gila.Kaw rasa kaw terbaik,aku hantar chat kaw tak layan.Aku boleh terima alasan bila kaw cakap kaw tak perasan.Fine aku faham mata kaw sepek macam mata apek jual sayur.Tapi aku tak boleh terima alasan kaw bila kaw cakap kaw bizi,tak sempat nak reply text aku.Yesss.Memang kaw bizi.Bizi duk kutuk aku dengan member-member kaw.Kaw hidup atas dunia buat rugi oksigen kaw tahu kalau kaw sombong macam nih.Aku tak sangka kaw macam ni.Dah beribu tahun aku kawan dengan kaw,kaw boleh pulak kutuk aku belakang.Aku boleh je kutuk kaw belakang kaw.Tapi aku tak buat sebab aku anggap kaw kawan baik aku.Kaw terus-teruskanlah kutuk aku sampai kaw puas.*melampau pulak panjangnya aku taip.

4.Aku tak suka orang kutuk belakang aku.Kalau kaw nak kutuk please kutuk depan-depan.Aku tak kisah. Aku kecik hati kaw kutuk aku belakang.Kaw tahu tak berapa lama masa yang diambil untuk besarkan kembali hati aku ni.Dengan orang lain nak pulak kaw cerita,dengan aku taknak pulak.Ini sungguh memanaskan hati beta.Ni yang buat marah beta meluap-luap.Kaw tak pernah lihat beta mengamuk,Kalau beta mengamuk maka habis rakyat jelata beta pancung.

5.Aku tak suka manusia yang tanya soalan yang sama banyak kali.Ini buat aku stress.Bila stress aku lapar.Bila lapar aku cari makanan.Makanan tak jumpa aku marah.Bila marah aku stress balik.Itulah kitaran namanya.Kaw tanyalah banyak mana pun,kalau aku jawab putih jawapan dia sampai bila-bila tetap putih.Takkan sesekali berubah menjadi warna pink apatah lagi merah. So tanya sekali dah cukup malah lebih dari cukup.

6.Aku tak suka landing blog yang ade ''message from website''..Tak suka tak bermakna aku benci.Aku suka landing banyak blog dalam satu masa.So MFW akan menyebabkan lappy aku hang.Kalau dekat blog kaw je hang takpe,ni semua kena tempiasnya.Cubit peha kanan peha kiri terasa.hmm..tak boleh pakai ungkapan ni.

7.Aku tak suka landing blog yang bercerita pasal boyfie mahupun girlfie masing-masing.Kalau cerita pasal garlfield aku suka lah.Sangat suka.Aku lebih berminat untuk baca entri pasal kisah-kisah kehidupan yang berunsurkan jenayah..*macam terlebih kejam aje.Blog aku pun bukan bagus sangat.Tapi kalau korang ade pape yang tak puas hati dengan aku dan blog tersayang,sila komen.Aku terima dengan hati terbuka.Lepas kaw komen aku tutup balik hati aku.2,3 hari lepas tu kaw bukak pesbok kaw,tengok notification then tengok ape yang aku PM wall kaw-----> ''see u in court'' * gurau je.

Okey.Ini bukan sesi melepas kemarahan yang meluap-luap bagai larva Gunung Merapi tapi perkongsian yang boleh dikongsi bersama-sama sambil menonton cerita kongsi.Aku mintak maaf banyak-banyak jika entri kali ni menyebabkan korang terasa hati mahupun limpa serta organ-organ sewaktu dengannya.So natijah pada hari ini ialah is better to know me.Kalau kaw dah mula kenal aku,aku jamin kaw takkan pernah down untuk berkawan dengan aku.*perasan kaw tak hilang-hilang..:P...Ollrite..better aku chow dulu coz blog ni dah naik marah sebab aku lepaskan kemarahan aku dekat dia *kira penyakit berjangkit lah ni..kbhai!

*dah kembali senyum..



9 comments:

zaty said...

bnyknyaaa tak suka.hoo..senyumm2.

mR.aSLaN said...
This comment has been removed by the author.
mR.aSLaN said...

esok update buat senarai apa yg kamu suka plak erk ..

btw, apa yg anda tak suka sama macam apa yg saya tak suka ..

Ayna Umairah said...

zaty-hahaha..tu baru 3%..ade bnyk lgi..btw..dah senyum coz bru habis melantak..wink2
mr.aslan-insya-allah kalau rajin..siap tag lgi.kiranya mcm sehati sejiwa selimpa lah ni ek?

mR.aSLaN said...

tak ah ..
saya takde hati la ayna ..
saya ni busuk hati .. :-)

Ayna Umairah said...

hati busuk kalau pakai perfume wangi pe..wink2

mR.aSLaN said...

klu spray boleh wangi ..
tapi dah berkulat ..
semut pon takmo singgah ..
apetah lagi rama-rama nak dtg utk bertenggek..

Ayna Umairah said...

alamak..aku tak pandai ayat jiwang..
mintak tolong dengan cik google ni..wink2

mR.aSLaN said...

ayat jiwang ke tu?
mak aih..
baru nak berlawan kot...